Muzsikás Hanuka

Share |

muzsikas200_reklam.jpg
A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szervezésében Hanuka ünnepének negyedik napján, 2012. december 12-én szerda este 6 órától a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.) A fény és a szabadulás ünnepén közösen gyújtjuk meg a hanuka ötödik lángját, majd a világhírű Muzsikás együttes ad tart rövid előadást, a hazai zsidó népzenei gyűjtésekről: Elfeledett falusi zsidó népzene – „Szól a kakas már...” címmel és ad rövid ünnepi koncertet. 


A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szervezésében Hanuka ünnepének negyedik napján, 2012. december 12-én szerda este 6 órától a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.)

muzsikás_illusztracio_webre.jpg

A fény és a szabadulás ünnepén közösen gyújtjuk meg a hanuka ötödik lángját, majd a világhírű Muzsikás együttes ad rövid előadást, a hazai zsidó népzenei gyűjtésekről: Elfeledett falusi zsidó népzene – „Szól a kakas már...” címmel és ad rövid ünnepi koncertet.

A zenekar zsidó és magyar népzenei dallamokkal fűszerezi az estét, amelyet a hagyományos ünnepi fánk, s egy pohár bor tesz teljessé.


Meg kell találni a kapcsolatot a magyar zsidó népzene és a környezet népzenéje között, ezért indultunk gyűjtőutakra, a zsidó hangszeres zene nyomában, melynek eredménye a Szól a kakas már album.

A közel négy évtizede működő Muzsikás együttesnek elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust.

A zenekar idehaza és külföldön is egyaránt ismert és közkedvelt. Sokoldalúságukra jellemző, hogy éppolyan otthonosan mozognak a népzene és a világzene, mint a klasszikus vagy jazz zenei műfajában.

A Muzsikás együttes számos elismerés és kitüntetés birtokosa, ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért-díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség-díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj.

Időpont: 2012. december 12. szerda, 18:00 óra
Bálint Ház: Budapest VI. ker., Révay u. 16.
Belépődíj 1500 forint, amely tartalmazza
az ünnepi fánk és egy pohár bor árát.

 
balinthazlogo_2012.jpg mazsike_logó_fekvő.jpg